Je moet erg zelfstandig zijn – Amran

Je moet erg zelfstandig zijn – Amran

Mijn naam is Amran, ik ben 21 jaar en ik studeer International Business. Ik wist altijd dat ik naar het buitenland wilde voor een bepaalde tijd. Dit was zelfs een van de redenen waarom ik voor mijn studie heb gekozen. In mijn tweede jaar kon ik eindelijk stage lopen in het buitenland en ik heb voor Spanje gekozen omdat het toch ver is.. maar niet te ver voor mijn eerste keer buiten huis.

De reis

Op 29 Januari was het zo ver.. ik zou voor 5 maanden met twee volle koffers vertrekken naar Spanje voor mijn allereerste stage. Ik vond het al hartstikke spannend om te vertrekken naar Spanje maar nog spannender was de locatie van mijn stage bedrijf, een dorpje in plaats van een grote stad. Na een zoektocht op internet was het niet duidelijk hoe ik daar zou moeten komen maar toch ben ik met volle vertrouwen de vliegtuig ingestapt.

Rond 1 uur ’s middags kwam ik aan in Malaga. Het was best een klus om uit te zoeken waar ik tickets voor de bus kon kopen maar uiteindelijk zat ik in een directe bus richting Marbella. Daarna moest ik 3 uur wachten in Marbella voor de bus die mij uiteindelijk naar het dorp zou brengen. Nadat ik mijn ticket voor de bus naar het dorpje had gekocht, stopte ik mijn koffers in een kluis en verkende ik Marbella op voet. Het duurde nog geen uur om naar het dorp te rijden maar de weg naartoe was spannender dan in een achtbaan zitten; de bus maakte hele scherpe bochten op het rand van een berg. Eenmaal in het dorp, was het niet gemakkelijk om de weg te vinden; alle wegen waren super smal en alles leek op elkaar.

Rond half 7 was ik eindelijk aangekomen bij mijn appartement in het dorp waar ik een warme welkom heb gehad van mijn huisbaas; ze had zelfs eten klaargemaakt voor mij!

Sociaal leven in een dorp

Ondanks het feit dat ik een Nederlandse huisgenoot had, heb ik de eerste 2 maanden veel alleen gedaan. Dit was omdat we allebei niet erg geïnteresseerd waren in dezelfde dingen. Ik vond dit niet erg omdat ik in mijn eentje alsnog leuke dingen heb gedaan; zoals dagtrips samen met Malaga South Experiences (MSE), een organisatie die (goedkope) reizen organiseert naar de mooiste steden in het zuiden van Spanje! Ik vond het erg fijn dat Joost dit bedrijf aan mij had aanbevolen.

In mijn laatste drie maanden heb ik leeftijdgenoten leren kennen uit Kenia, Zuid-Afrika, Filipijnen, de Bahama’s, VS en Vietnam die allemaal in het dorpje wonen en op school zitten bij een internationale academie net buiten het dorp. Voordat ik vertrok was ik zelfs uitgenodigd naar hun eindejaarsfeest waar ik een echte fashionshow heb ervaren en nog meer geweldige mensen heb leren kennen.

Tips? Ja zeker!

Als je voor de eerste keer uit huis gaat naar het buitenland, moet je erg zelfstandig zijn. Op die momenten wanneer je last hebt van heimwee (en die momenten zullen er best veel zijn) is het belangrijk om te denken aan de redenen waarom je ervoor hebt gekozen om naar een vreemde land te gaan. Je moet jezelf op voorbereiden dat dingen heel anders zullen zijn, vooral in Spanje waar ze een tegenovergestelde cultuur hebben (de bussen waren bijvoorbeeld nooit op tijd, Spanjaarden zijn heel erg direct) en je moet je aanpassen.

’s Avonds kan het flink afkoelen in Spanje dus zorg ervoor dat je een paar truien of een jasje meeneemt.