Er zijn veel vriendschappen ontstaan – Nick

Er zijn veel vriendschappen ontstaan – Nick

Op 8 Februari vlogen mijn goede vriend Tom en ik richting Málaga om hier een Marketing stage van 5 maanden te lopen. De weken voorafgaand aan onze vlucht raakten we niet uitgepraat over wat we allemaal wilden gaan doen en wat we allemaal zouden beleven en nu was het zover. We landden op vrijdagavond en zijn op zaterdag gelijk het nachtleven gaan ontdekken, wat zeker niet tegenviel!

Eerste weken in Málaga

De eerste week stage beviel ons erg goed, met als afsluiter de JongLeren.es borrel op vrijdagavond. De borrel was erg leuk georganiseerd bovendien zijn er veel vriendschappen ontstaan, mensen waar we de rest van de stageperiode mee om zouden gaan. De stad Málaga was alles wat ik ervan hoopte en meer, het weer, het strand, de mensen, de kwaliteit van leven, kortom: fantastisch! Hiernaast had ik ook nog eens een enorm leuke stage en leuke collega’s. Het was het perfecte recept voor een fantastische 5 maanden.

Málaga is een prachtige stad en heeft voor werkelijk iedereen wat te bieden. Van het uitgaansleven en het strand, naar een enorm cultureel erfgoed. Om maar wat voorbeelden te noemen; het prachtige Alcazaba, Teatro Romano en Catedral de Málaga. Wat mij al snel opviel waren de schone straten, elke nacht worden deze schoongemaakt. De bevolking in Málaga is super vriendelijk en vinden het erg leuk als je Spaans tegen ze probeert te praten, hoe gebrekkig dat soms ook is.

Groene papegaai

Het eerste moment van besef dat ik in een compleet ander gebied zat dan waar ik aan gewend was kwam toen ik een groene papegaai tussen de duiven zag zitten. Ik was compleet verbaasd, het bleek een Monniksparkiet te zijn die overigens in groten getale aanwezig zijn in de stad. Ik heb uren door de stad gewandeld om te ontdekken wat er allemaal te doen was, ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik dacht dat er niks zou kunnen gebeuren wat mijn tijd in Málaga zou verpesten.

COVID-19

Helaas, er werd roet in het eten gegooid. Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, voelde mijn school zich genoodzaakt om mij terug te halen naar Nederland. Zo koppig als ik ben, wilde ik eerst niet terug, maar na een week van appjes van vrienden die ook terug naar Nederland gingen en mailtjes van school besloten Tom en ik toch om terug te vliegen. We mochten echter wel doorgaan met onze stage vanuit Nederland en wanneer de situatie in Spanje beter zou worden weer terug keren naar het prachtige Málaga.

Op dit moment werken we beiden vanuit huis, wat prima te doen is met de technologie van tegenwoordig. Ik heb meerdere malen per week een Zoom meeting met mijn stage supervisor in Málaga, ik kan mijn onderzoek voor school nog prima uitvoeren en heb verder nog genoeg te doen, ik verveel me dus gelukkig niet. Toch hoop ik dat we snel terug kunnen naar Málaga om hier onze stage en ons avontuur goed af te kunnen ronden!