Het is voorbij gevlogen – Amber

Het is voorbij gevlogen – Amber

Stage lopen in het buitenland? Het spookte al een aantal jaren rond in mijn hoofd, maar ik durfde nooit actie te ondernemen. Want wat nou als ik het niet leuk zou vinden, of wat als ik thuis zou gaan missen? En zo had ik nog wel 100 excuses in mijn hoofd zitten. Totdat ik in contact kwam met JongLeren.es en alles opeens heel snel geregeld was. Toen kon ik niet meer terug.

Wie ben ik

Om jullie een beter beeld te laten krijgen van mij: Mijn naam is Amber, 22 jaar oud, ik studeer commerciële economie aan de Avans hogeschool in Breda en ik ben nog nooit langer van huis geweest dan 10 dagen.

Veel mensen in mijn omgeving hadden dus ook nooit gedacht dat het me zo gemakkelijk af zou gaan. Binnen no-time was ik gewend aan het Spaanse ritme, de mensen en als iemand mij vroeg wie of wat ik het meeste mis aan Nederland dan zeg ik toch echt meteen; een lekkere Nederlandse boterham met kaas. Sorry mam!

Op naar Spanje

22 augustus stapte ik dus, zo zenuwachtig als maar kon, op het vliegtuig naar Málaga. Vijf maanden lang en niet wetend wat een geweldige tijd ik hier zou gaan beleven. Ik loop stage bij een Spaans mode bedrijf op de afdeling marketing communicatie. De meerderheid spreekt alleen Spaans, iets wat ik nog niet super goed kon toen ik in Málaga aankwam. Gelukkig ging dit na een 10-weekse taalcursus al wat beter, maar ik communiceer op het werk vooral in het Engels.

Ik ben vooral bezig met het zoeken van Nederlandse influencers en houd me bezig met alles wat met Instagram te maken heeft. Zo heb ik onder andere Daphne Deckers, Miss Nederland en Mariana Verkerk voorzien van een Sonia Peña jurk. Super gaaf om deze BN’ers dan over de rode loper te zien lopen.

Ik woon samen met 2 andere Nederlandse meiden en ik had al snel een leuke groep met Nederlandse meiden waarmee ik vaak leuke dingen doe. Zo werken we vooral aan onze tan op het strand of het terras met een lekkere koude Tinto de Verano. Ook gaan we vaak mee met de tripjes van MSE.

Voorbij gevlogen

Veel mensen uit mijn omgeving vertelde mij om zoveel mogelijk te genieten want voor je het weet is het voorbij. Vaak dacht ik dan, “Ja het zal wel, het zijn wel vijf maanden hoor!”. Maar hier hadden ze helemaal gelijk in, 5 maanden zijn voorbij gevlogen en ik weet niet of ik al klaar ben voor de regen en de kou!

Ik stap het vliegtuig zeker in met een dubbel gevoel. Klaar om familie en vrienden weer te zien maar ik ga mijn Málaga leven toch ook erg missen hoor. Hoe eng ik het in het begin ook vond om weg te zijn van mijn normale leven, zo blij ben ik nu met deze ervaring en ik zou het nog 100 keer overdoen!

Super bedankt team JongLeren.es, zonder jullie had ik de stap waarschijnlijk nooit gemaakt!