Twee verschillende stages – Esther

Twee verschillende stages – Esther

Voorbereidingen

In 2018 ben ik begonnen aan de studie International Business aan de Avans hogeschool in Den Bosch. Zelf woonde ik bij mijn ouders in een kleine plaats naast Arnhem, maar elke dag 1,5 uur reizen had ik echt geen zin. In november verhuisde ik dan ook al snel naar Den Bosch om hier mijn nieuwe leven op te bouwen. Hier zou ik twee jaar blijven, omdat ik in september 2020 op buitenlandstage zou gaan. Tevens was de coronacrisis uitgebroken en zagen de voorspellingen om een internationale stage te mogen doen er slecht uit. En inderdaad, ik kreeg bericht dat het feest helaas niet door kon gaan. Toch was ik vastberaden dat ik mijn stage in het buitenland wilde doen, met als gevolg een studievertraging.

In april besloot ik toch maar even te zoeken naar een stage in Spanje, want de situatie rondom corona kon toch niet zo lang het leven stil zetten? Een stage vinden bleek nog erg moeilijk omdat vele bedrijven het toch niet aandurfden om buitenland stagiaires aan te nemen. Gelukkig hoorde ik via mijn tante over Jongleren.es. Al snel had ik contact opgenomen en binnen een paar weken had ik een stage! De stage was niet helemaal in de branche die ik interessant vond, maar omdat het al zo moeilijk was om überhaupt een stage te vinden, gaf ik het een kans: ik was allang blij dat ik het avontuur in Spanje mocht aangaan. In augustus hoorde ik dat alle landen op geel gingen en voordat ik het wist zat ik in het vliegtuig naar Spanje!

Tegenvaller

Eenmaal aangekomen in Spanje nam ik eerst lekker twee weken vakantie in Malaga. Wat was ik aan het genieten! Maar goed, ik kwam natuurlijk naar Spanje voor mijn stage. Op 1 september mocht ik dan ook beginnen bij mijn stagebedrijf. Om half 10 werd ik verwacht, maar natuurlijk was ik er iets eerder. Ik werd warm ontvangen en kreeg een uitleg over het bedrijf. Dagen gingen voorbij en ik kwam er langzamerhand achter dat ik het eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Toch dacht ik dat ik het moest blijven proberen: misschien moest ik wel wennen aan het ‘echte werkleven’?

Na het twee weken proberen, veel nadenken en bellen met familie en vrienden, kwam ik toch tot de conclusie dat ik hier helemaal niet happy van werd. Ik ben toen naar Joost van JongLeren.es gegaan om dit aan te kaarten. Na een goed gesprek met Joost ben ik naar mijn stagebedrijf gegaan om te vertellen dat dit toch niet was wat ik zocht en ben ik per direct gestopt. Ik vond het best spannend om dit gesprek aan te gaan, maar gelukkig nam mijn baas het totaal niet persoonlijk en accepteerde hij dit.

En toen?

Na twee weken belde Joost mij op en vertelde dat hij een ander potentieel stagebedrijf voor mij had gevonden, en deze keer één die echt in mijn interessegebied lag. Al snel mocht ik op gesprek bij dit bedrijf. Na mijn kennismakingsgesprek met dit bedrijf was ik gelijk enthousiast en kreeg ik al snel goed nieuws: ik mocht gelijk beginnen!

Conclusie

Ik werk nu zeven weken bij mijn huidige stagebedrijf en ben nog steeds erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik heb niet één keer spijt gehad van mijn keuze om te stoppen bij mijn voormalige stagebedrijf. Doordat ik deze keuze heb gemaakt, sta ik ook weer sterker in mijn schoenen. Ik heb hier erg veel van geleerd en kan niet wachten om te zien wat er nog meer komen gaat. Ik ben nu op de helft van mijn stage en heb dus nog maar tien weken voor de boeg hier in Spanje… ☹ Time flies when you are having fun!