Stage in Marbella – Anouk

Stage in Marbella – Anouk

Mijn naam is Anouk Verschoor, 18 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding directiesecretaresse/managementassistent.

Zondag 4 februari 2018 was het zover, ik ging alleen naar Spanje toe om daar mijn stage voor 4 maanden te gaan lopen bij een makelaarskantoor in Marbella. Ik wilde dit al langere tijd, en toen ik de kans kreeg, pakte ik deze gelijk. De eerste 2 maanden verbleef ik in een appartement met 2 Spaanse meiden, door hen leerde ik de cultuur en gewoonten goed kennen van het land. Verder was het lastig communiceren omdat ik geen Spaans kan en erachter kwam dat niet alle Spanjaarden Engels kunnen.

Trip naar Nederland

In het begin deed ik veel zelfstandig omdat ik nog geen mensen had leren kennen. Hierdoor leerde ik wel veel want ik moest alles zelf uitvinden. Bij mijn stage voelde ik mij gelijk op mijn gemak en lag goed in het team. Ik was nog maar net begonnen en werd mee gevraagd om op de Second Home beurs te staan in Utrecht met 3 andere van het bedrijf.

We vlogen er begin maart samen heen, zaten in een hotel en brachten 5 dagen samen door. Het was erg leuk om op deze manier hen goed te leren kennen en ook in privé tijd met ze door te brengen. Het was fijn om tussendoor weer even naar Nederland te gaan, al was ik de regen al snel weer zat en voelde ik mij weer thuis bij terugkomst in Spanje.

Verhuizing

Al snel leerde ik iemand kennen vanuit Jongleren, en via haar heb ik de mensen leren kennen die via Jongleren in Marbella zitten. Het is een gezellig (Nederlands) groepje waar we zo af en toe wat mee gaan doen. Op de helft ben ik verhuisd naar een appartement waar 3 van dit groepje zaten. Hierdoor was het weer heel anders als in het appartement met de 2 Spaanse meiden. Zo is het nu veel gezelliger, doen we veel dingen samen en is het makkelijker om er zomaar even op uit te gaan.

Ik zit hier nog voor meer dan een maand en heb het enorm naar mijn zin. Ik leer steeds meer dingen en ben al veel zelfstandiger geworden.

Ik zou het iedereen aanraden om ook stage te gaan lopen in het buitenland.