Genoeg te bleven – Michelle

Genoeg te bleven – Michelle

Hi, mijn naam is Michelle van Oijen, ik ben 18 jaar en student op het Mbo Rijnland in Leidschendam. Ik doe daar de opleiding International business studies op niveau 4 en ik zit nu in mijn tweede jaar. Ik ben bij JongLeren.es terecht gekomen doordat ik te horen kreeg dat ik naar het buitenland moest voor stage. Ze kwamen langs bij ons op school. Ik vind Spanje zelf een erg fijn land om te zijn en toen ik hoorde dat zij konden helpen om een stage voor mij daar te vinden was ik meteen om.

De voorbereiding

De bemiddeling via JongLeren.es verliep erg soepel, ze gaan eerst met je Skypen om met je te praten over wat jij wil en daaruit hebben ze gekeken en voor mij een match gemaakt met een makelaar in Torremolinos. Ook het sollicitatiegesprek doe je via Skype, het klikte vrijwel meteen tussen mij en de eigenaresse en dat vond ik erg fijn. De accommodatie was ook vrij snel geregeld en dat was dichtbij het centrale station van Malaga, zo kon ik erg makkelijk met de trein naar Torremolinos en was ik daar binnen 30 minuten.

Mijn heenreis

Mijn avontuur startte officieel op 4 januari, ik vloog naar Málaga en ik vond het allemaal erg spannend. Toen ik daar aankwam pakte ik de taxi naar mijn accommodatie, en daar stond Paul (de huisbaas) op mij te wachten. Hij checkte mij in bij de accommodatie en dat ging ook erg makkelijk. Ik kwam in een studentenwoning met 1 jongen en 2 meiden.

De eerste week voor mijn stage heb ik taalles moeten volgen van school ook dat heeft JongLeren.es voor mij geregeld, ik zat bij Instituto Picasso. Erg fijne school (ook al was het maar voor een week). Na die week taalles begon het pas echt voor me; mijn stage!

Mijn tijd hier in Spanje

Momenteel loop ik al twee maanden stage en heb ik het erg naar mijn zin hier. Hele leuke mensen en ook vooral aardige mensen, ik mag ook echt veel doen: check-ins & check-outs, contracten opstellen, boekingen regelen, helpen met het promoten van de accommodaties en meer. Ik heb het gevoel dat ik nuttig ben in dit bedrijf en dat doet mij erg goed.

Ik kan je zeggen dat er zoveel te beleven valt hier. Je kan naar Fuengirola, Torremolinos, Plaza Mayor (als je van shoppen houdt), Benalmádena en als je graag nog meer wil zien, raad ik Nerja en Granada aan. In Nerja kan je naar een grot en dat is echt heel gaaf om een keer te zien, de busreis is ook heel goedkoop en het is vanaf Málaga station heel makkelijk!

Granada heeft hele mooie uitzichtplekken en de tapas is echt heel goedkoop! Ook moet je lekker gaan genieten van alle Spaanse lekkernijen hier, Casa Lola en El Pimpi raad ik zeker aan om een keer lekker tapas te eten als je in Málaga woont. Echt super lekker en betaalbaar. En je moet churros proberen als je van zoete snacks houdt!

Verder zie ik mijn familie eigenlijk vrij regelmatig, mijn stiefvader komt vaak langs omdat hij ook in Spanje werkt. Dus dat is echt ideaal, mijn moeder zie ik in maart en daar kijk ik ook erg naar uit. Ik ga zelf niet tussendoor terug naar Nederland, ik heb het echt heel erg naar mijn zin!

Oh ja… en we hadden mijn haar geverfd, en zo ging het hahahaha!!!

Verder wil ik JongLeren.es heel erg bedanken voor de uitstekende service, als je een stage zoekt in Zuid Spanje moet je zeker contact met ze opnemen. Ze luisteren naar je behoeftes en doen er ook echt wat mee!