Stage lopen zonder studie – Nancy

Stage lopen zonder studie – Nancy

De behoefte aan een tussenjaar

Mijn Málaga ervaring, bijna onbeschrijfelijk hoeveel ik heb gedaan, geleerd en gevoeld. Een groei die ik heb mogen doormaken op een plek waarvan ik vooraf niet had gedacht verliefd op te worden. Deze stage begon met een behoefte aan een nieuwe omgeving, een gemis aan inspiratie en aangezien mijn Erasmus tijdens mijn Bachelor Bouwkunde in coronatijd niet door kon gaan, werd dit gevoel alleen maar versterkt. Toen ik mijn Bachelor had afgerond wist ik dan ook zeker dat ik een tussenjaar moest nemen met een stage in het buitenland. Een noodzaak voordat ik verder wilde studeren. JongLeren heeft me hierbij super fijn geholpen. Het was namelijk lastig om zelf iets in Spanje te vinden. Wat kon ik vertrouwen? Waar zou ik wonen? Hoe zou ik dit allemaal in mijn eentje moeten regelen? JongLeren gaf me een vorm van zekerheid. Ze stelde me gerust met de hulp die ze zowel in Nederland als in Spanje aan boden. Vrij snel was er een kwalitatieve stage gevonden bij een Interior Design bedrijf.

Stagecontract via de taalschool in Málaga

Aangezien ik deze stage ging doen op het moment dat ik niet studeer, was een vereiste om 2 weken taalles te volgen in Málaga centrum. Via hen wordt dan het stagecontract opgesteld. Dit werd via JongLeren voor me geregeld. Ik hield me er eigenlijk zo weinig mee bezig dat ik pas realiseerde dat ik zou vertrekken toen ik op het vliegveld stond. 4 maanden in het prachtige warme Málaga. De taallessen zag ik eigenlijk als een aanvulling, iets wat ik maar even moest doen voor het echte avontuur zou beginnen. Echter had ik het compleet mis want dit was de perfecte eerste introductie tot het Spaanse leven. Ik kwam in een omgeving met een diversiteit aan mensen die allemaal open stonden voor nieuwe interacties. Personen van alle leeftijden en uit verschillende landen waarmee ik samen de Spaanse taal ging leren en tegelijkertijd Málaga leerde kennen. Mijn huisgenootjes en de woning waren daarnaast ook een cadeautje. Super schoon én super leuk. Ik heb geen enkele vorm van heimwee gevoeld tot de eerste mensen die heel dichtbij me kwamen te staan weer naar huis moesten. Mensen ontmoeten, mensen die je verlaten, en natuurlijk het moment dat je zelf moet vertrekken. Een proces wat ik het lastigst vond. Connecties die als thuis voelen en opeens compleet verdwijnen. Je wordt er aan herinnert dat je dit avontuur uiteindelijk alleen doet, waardoor elk goed gesprek en leuk moment zoveel meer waardevoller wordt

Stage en accommodatie in Fuengirola

Toen ik vervolgens moest verhuizen naar Fuengirola om dichter bij mijn stageplek te wonen kwam ik terecht bij de allerliefste zussen. Antonella en Julieta waren ongeveer mijn leeftijd en verwelkomden me met zoveel warmte en positiviteit. Ze waren geïnteresseerd en lieten me Fuengirola zien. Een vriendschap die me zomaar werd gegeven en wat ik zo erg kon waarderen nadat ik de taalschool moest verlaten. Het was erg wennen om bij mensen te wonen die al een eigen leven hadden in Fuengirola en om tegelijkertijd mijn draai te vinden tijdens mijn stage. De eerste weken waren dan ook moeilijk, ik was op zoek naar verbinding met anderen. Als gevolg vluchtte ik veel terug naar me vrienden in Malaga centrum. Maar langzaamaan voelde ik me steeds meer op me gemak. Ik leerde de weg, leerde het om om mezelf te vermaken, ging op reisjes door Andalusië, chillde mee met Antonella’s vrienden, begon met nieuwe hobby’s zoals surfen en dansen en ik werd heel close met mijn collega’s. Vanuit daar werd Fuengirola mijn thuis. Op mijn stageplek heb ik aan mooie hoogwaardige projecten mogen werken, omringd door de meest inspirerende personen. Ik heb tripjes mogen maken naar locaties zoals Tarifa, slaapfeestjes gehad, reisjes en etentjes met collega’s gedeeld en vooral gesprekken gehad die me altijd zullen bij staan. Daarnaast werden Antonella en Julieta m’n familie. Ze stonden altijd voor me klaar en namen me overal mee naartoe. Ik heb de mensen uit Fuengirola dankzij hen kunnen leren kennen en samen herinneringen voor het leven gemaakt.

Deze gehele stage is oprecht het meest fantastische wat ik tot nu toe heb mogen doen. Het was rijk aan vrijheid, zelfontwikkeling, verbinding, cultuur en architectuur. Ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld in een omgeving waar ik eigenlijk als vreemde aankwam. Waar ik eigenlijk de taal nog steeds niet heel goed kan spreken, maar wel de warmte van de mensen kon aanvoelen.

Een deel van mijn hart zal voor altijd in Málaga zijn, het heeft zaadjes geplant en motivatie opgewekt om mijn Spaans te verbeteren, kitesurfen te leren en vooral het leven niet te serieus te nemen. JongLeren stond gedurende dit avontuur altijd voor me klaar en ik ben blij dat ik het vanuit hen heb geregeld. Want zo belandde ik in het mooie Málaga, heb ik met de leukste huisgenootjes mogen wonen en bij het vetste Interieur bureau van Costa del Sol kunnen werken. Dit is een ervaring die ik iedereen kan aanraden want het heeft me voor altijd in positieve zin veranderd.