Stage-achtbaan – Francois

Stage-achtbaan – Francois

Mijn stageproces startte in mei. Ik solliciteerde voor een stage in Gibraltar en werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in Amsterdam. Ik werd aangenomen en kon de bedrijfsomschrijving gaan maken en wachten op de goedkeuring van school.

Brexit

Mijn stage werd goedgekeurd door school.. Het was inmiddels 16 juni. Ik stuurde het contract op  en het moest alleen nog door alle partijen ondertekend worden. Inmiddels startte voor mij de tentamenweken waardoor ik niet meer helemaal bezig was met stage. Na twee weken geen antwoord begon ik een beetje nerveus te worden. Ik vertelde mezelf dat het wel goed zou komen en ging verder met het voorbereiden van mijn tentamens. Ondertussen was het 8 juli, op deze dag had ik mijn laatste tentamen. Op diezelfde dag kreeg ik een telefoontje waar je voor vreest. Het bedrijf belde om te zeggen dat vanwege de Brexit mijn stage helaas niet door kon gaan.

Alles begon weer vanaf het begin. Ik moest weer opnieuw gaan zoeken naar een stage. Mijn vakantie werd daar nu dus grotendeels door in beslag genomen. Om het kort te houden volgde er een periode van solliciteren, afwachten en afwijzingen. Ik ging nog twee weken naar Frankrijk en toen ik terugkwam wachtte ik nog steeds op antwoord van mijn laatste hoop. Weer een tijd later kreeg ik na 1.5 maand antwoord: ze hadden al iemand. Dit was voor mij het teken om een bemiddelingsbureau te gaan zoeken. Ik kwam uit bij JongLeren.es en een ander bedrijf. Ik nam met beide bedrijven contact op.

Goede indruk

Het andere bedrijf antwoordde dat ik zo snel mogelijk alles moest opsturen voor een stage in Madrid zonder enige kennismaking, terwijl Jongleren.es me uitnodigde voor een intakegesprek. Het intakegesprek was heel fijn en gaf me een goed gevoel. Ik besloot om Jongleren.es in te schakelen en na vier dagen (!) kreeg ik al een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij een bedrijf in Málaga. Tijdens het sollicitatiegesprek gaf het bedrijf me al een goede indruk. Het ging gelukkig goed en ik kon beginnen! Jongleren.es ging ook op zoek naar een geschikte accommodatie. Binnen een week was alles geregeld van stage tot goedkeuring van school tot accommodatie.

Ik had nu nog een week om alles te regelen voor mijn vertrek. Het was heel fijn om bij Jongleren.es terecht te kunnen met al mijn vragen. Dit gaf me meer vertrouwen en het gevoel dat ik sneller mijn weg zou vinden in Málaga. Eenmaal aangekomen kon ik weer terecht bij Jongleren.es voor allerlei andere zaken. Dit stukje zekerheid is net wat je nodig hebt als je in een vreemde stad en vreemd land terecht komt. Gelukkig kwam ik terecht bij een Deens bedrijf met een heel leuk en gezellig team. Tot nu toe is het super. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik binnen twee weken en stage heb gevonden en in diezelfde week nog ben vertrokken naar Málaga. Bij nader inzien had ik vanaf begin af aan Jongleren.es moeten inschakelen, want het geeft je rust en vertrouwen richting je stageperiode.

Ik wil Jongleren.es ontzettend bedanken voor het redden van mijn stageperiode!!