Sporten tijdens mijn stage

Sporten tijdens mijn stage

Sporten tijdens mijn stage in Málaga? Goede beslissing of een totale flop?

Mijn naam is Mirthe en ik ben 20 jaar oud. Ik loop vier maanden stage bij het stagebemiddelingsbureau JongLeren.es op kantoor. Ik ben niet de grootste sport freak, maar ik krijg wel energie van het sporten en op deze manier kan ik mijn hoofd leeg maken.

Doelen

Eén van mijn doelen, voordat mijn stage zou beginnen, was dan ook om een abonnement af te sluiten bij een sportschool in de buurt. Vooraf had ik al wat onderzoek gedaan en kwam ik Basic-Fit tegen, 10 minuten lopen van mijn appartement. Niet helemaal Spaans, maar wel vertrouwd. Doordat een groot deel van mijn huisgenoten al langer een abonnement bij Basic-Fit hadden, was de keuze snel gemaakt. Een paar dagen na aankomst heb ik mij dan ook meteen ingeschreven.

Hoe werkt het op de sportschool

Toen ik het pasje op wilde halen voordat ik de eerste keer zou gaan sporten, duurde dat een eeuwigheid. Het bleek dat ik Basic-Fit in Den Haag als vaste sportschool had ingegeven in het systeem. Daardoor zou ik hier in Spanje geen pasje kunnen krijgen en had het hele abonnement geen zin. Stom natuurlijk, maar ik had kunnen bedenken dat dit niet zou gaan werken. Geen idee wat de medewerker van Basic-Fit heeft gedaan, maar na een kwartier lukte het hem om mij een pasje te overhandigen. Ik kon eindelijk beginnen met sporten!

Via de app kan je een tijdslot reserveren voor 30, 60 en 90 minuten. Persoonlijk ga ik altijd voor 90 minuten, je hebt dan genoeg tijd en eigenlijk wordt er niet op gelet of je je aan de afgesproken tijd houdt.

Sporten tijdens Corona

Op dit moment is het verplicht in Málaga om een mondkapje te dragen in de sportschool. Dat is alles behalve comfortabel en je wordt er ook meteenop gewezen als het mondkapje ook maar een klein beetje onder je neus zit. Wat natuurlijk logisch is maar even ademhalen na een sprintje op de loopband is dus niet de bedoeling.

Inschattingsfoutje

Wat ik een beetje heb onderschat, is dat ik dacht dat ik meteen verder kon trainen met mijn trainingsschema’s die ik in Nederland had gemaakt. Je moet eerst de indeling van de sportschool leren kennen, erachter komen welke apparaten ze hebben/welke niet en wat je nog fysiek aankan van het trainen in Nederland nadat je hier heen bent gekomen en bij verschillende restaurantjes hebt gezeten om pasta’s, pizza’s en de echte Spaanse gerechten te eten zoals paella en tapas.

Conclusie

Ik merk dat ik na een stagedag het fijn vindt om fysiek te knallen na heel de dag mijn hoofd te hebben gebruikt. Het was dus een goed idee om een abonnement af te sluiten bij Basic-Fit!

Tip

Schrijf je in Nederland alvast in en haal daar je pasje op of vul het adres in van de accommodatie waar je verblijft. Succes!