Solliciteren vanuit de auto – Demi

Solliciteren vanuit de auto – Demi

Mijn naam is Demi Kieviet, ik ben 18 jaar oud en voor een half jaar stage aan het lopen in Málaga. Ik volg de opleiding mediamanagement, zit in mijn 3e jaar en de helft van mijn stageperiode volg ik in het buitenland.

Voor het vinden van de stage heb ik JongLeren gevraagd om mij te helpen. Dit verliep niet helemaal vlekkeloos…  Een paar maanden voor vertrek zijn zij begonnen met het zoeken naar een stage. Na een paar gesprekken te hebben gehad over mijn wensen en de eisen vanuit school, hadden zij een super leuk bedrijf voor mij gevonden dat helemaal bij mij paste. Ik heb akkoord gegeven en de papieren konden getekend worden. Er gaat best wel wat tijd inzitten eer dat alles is goedgekeurd en ondertekend.

Ondertussen werd er gezocht naar een accommodatie en was ik de reis naar Spanje al aan het plannen. Het bedrijf was inmiddels goedgekeurd en er moest alleen nog een stageovereenkomst getekend worden door het bedrijf, de meneer van het bedrijf was op vakantie en zou het ondertekenen zodra hij terugkwam.

Een week voor ik vertrok naar Malaga werd ik gebeld door Ilvy dat mijn stage niet meer doorging omdat er problemen waren met de huur van het kantoor van het bedrijf. Op dat moment ben ik gewoon rustig gebleven en heb ik me geen moment zorgen gemaakt. Ik heb er altijd vertrouwen in dat alles goed komt en zo ook toen. Ilvy en Marisa schatte de kans groot in dat er een ander bedrijf gevonden kon worden. Daar heb ik op vertrouwd.

Zonder stage ben ik naar Málaga gaan rijden met mijn moeder. Toen we aangekomen waren bij onze eerste overnachting werd ik gebeld dat er 2 bedrijven zijn waar ik eventueel stage kon lopen, maar dat betekende wel dat ik natuurlijk op gesprek moest, terwijl ik onderweg was naar Málaga. Het eerste gesprek was gelukkig vroeg en kon ik nog vanuit het hotel doen. Het tweede gesprek verliep iets anders, het bereik was onderweg af en toe slecht dus we hadden het tijdens die rit een paar keer verzet. Ondertussen zat ik achter het stuur en werd ik gebeld door het bedrijf. Al rijdend heb ik het gesprek gevoerd, totdat we onderweg bij de Tol aankwamen en het mij niet lukte met het kaartje voor de slagboom. Het ging helemaal fout en ondertussen was ik nog in gesprek met het bedrijf, mijn moeder is uitgestapt op haar blote voeten om het kaartje er in te doen. De deur stond nog open en ik was door de slagboom gereden, mijn moeder rennend er achteraan hahahahahahaha. Het gesprek was uiteindelijk super positief en ze heeft niks door gehad, ik loop nu stage bij dit bedrijf en heb het super naar mijn zin!

Het loopt niet altijd zoals je wilt maar als je vertrouwen hebt dat alles goed komt, komt ook alles goed! Ik heb geen vertraging opgelopen en ben gewoon op tijd aan de slag kunnen gaan met mijn stage. Het is superfijn om voor dit soort situaties JongLeren te hebben om je te helpen, zij kennen de taal en gewoontes die je zelf nog niet kent in een vreemd land.