Sociaal werker – Toon

Sociaal werker – Toon

Mijn naam is Toon Hendriks 20 jaar oud, ik studeer Sociaal Werk en heb van februari tot en met april stage gelopen op een internationale school in Benalmádena.

Uitdagingen

Je zou denken dat het een vreemde stageplek is voor een sociaal werker maar het werkte erg goed! Je leert namelijk goed omgaan met verschillende doelgroepen, het is goed voor je taalontwikkeling en je ziet ook problematiek die je op een normale school of stageplek niet zo snel zult zien. Het was erg interessant om dat aan te pakken en ook mijn weg hierin te vinden.

Ook voor het eerst uit huis gaan was een uitdaging! Je moet opeens aan heel veel dingen denken waar je normaal niet aan denkt en het was ook even schrikken dat de supermarkten op zondag meestal dicht zijn! Het was voor mij vooral wennen dat je opeens geen routine meer hebt zoals je die thuis hebt en dat ik ook niemand kende in de buurt etc. Gelukkig had ik wel een huisgenoot dat scheelde zeker!

Nieuwe mensen

Na een week was ik wel gewend aan mijn nieuwe woonsituatie en vanaf toen is alles eigenlijk top gegaan! Snel nieuwe mensen ontmoet mede dankzij JongLeren.es! De omgeving verkend en ook de mensen in Spanje zijn erg behulpzaam ook al spreken ze vaak geen Engels. Het is een andere manier van leven. Veel kalmer en vaak kan het daardoor soms lastig zijn om dingen geregeld te krijgen, maar ergens is het ook wel weer fijn.

Het was een super ervaring die ik iedereen aanraad! Mijn laatste tips zijn; let goed op waar je terecht komt en onderschat vooral niet hoe veel je dingen in je omgeving kunt missen dus wees er op voorbereid!