Sams avonturen in Spanje

Sams avonturen in Spanje

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Sam Boesjes. Ik ben op dit moment 18 jaar en ik zit op het Grafisch Lyceum Utrecht, waar ik de opleiding Webdeveloper volg. Ik ben vrij sociaal en kan me altijd makkelijk aanpassen aan anderen. Daarnaast ben ik iemand die ervan houdt om veel nieuwe dingen te doen en te ontdekken. Daarom wist ik al toen ik mijn opleiding begon en hoorde dat ik een buitenlandse stage mocht doen, dat ik dat zeker wou doen. Eigenlijk wilde ik zelfs buiten Europa stage lopen maar dat kon helaas niet door corona. Nu ben ik juist blij dat ik hier zit. Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik hen voor acht maanden ging verlaten om op avontuur te gaan in Spanje vonden ze dat niet heel erg leuk, maar ze hebben me wel echt gesteund en gemotiveerd om het wel te doen. Ze vonden het namelijk allemaal heel leuk voor mij en ze zouden het zelf ook doen als ze de kans kregen.

En toen…

Nou, toen ging het eigenlijk vrij snel. Toen mijn school liet weten dat ik alleen maar in Europa stage mocht lopen ging ik meteen op onderzoek uit. Ik had toen een paar landen op mijn lijstje die mij wel interessant leken. Maar toen kwam opeens het BBC (bureau bedrijfscontacten) van mijn school in contact met twee bedrijven: één in Spanje en één in Berlijn. Ik had natuurlijk snel op allebei gereageerd. En al na twee uur had ik reactie van JongLeren.es dat ze het erg leuk vonden en het meteen wouden regelen voor mij. Daar ging ik natuurlijk ook met volle enthousiasme in mee. Al snel hadden we een FaceTime gesprek om te kijken wie ik was, wie zij waren en wat ik precies wilde.

Daaruit bleek dat er waarschijnlijk al een geschikt bedrijf voor mij was. Omdat ik er vrij vroeg bij was moest ik nog even wachten op de reactie van het bedrijf, maar toen de tijd daar was, was het allemaal super snel geregeld. Net als het huis waar ik nu verblijf! Mijn stageplaats bevindt zich in Fuengirola, een leuke plaats tussen Málaga en Marbella. Mijn stageperiode zou beginnen op 30 september, maar omdat ik niet kon wachten vertrok ik vier dagen eerder al, op 26 september.

Woonsituatie

Het huis dat JongLeren.es voor mij heeft geregeld vind ik ideaal. Als ik namelijk voor mijn huis een trap af ga ben ik bij een super groot winkelcentrum: Miramar. Als ik na die trap rechtsaf ga en door blijf lopen ben ik in een paar minuten bij het strand. In het huis waar ik woon, woonden eerst twee vrouwen. De huisbazin, een lieve vrouw van 51 die werkt als architect en een super leuke meid van 28 die kapster is. Ik kon het gelijk goed met hen vinden en ging vaak wat doen met ze. Nu is de 51-jarige vrouw weg. Jammer maar niet erg, want in plaats daarvan woont er nu nog een Nederlandse jongen van 23. Met hem kan ik het super goed vinden en we zijn inmiddels al goede vrienden geworden.

Connecties maken

Toen ik hier helemaal in mijn eentje heen ging kreeg ik wel al van meerdere mensen de vraag of ik het niet spannend vond om helemaal alleen hier acht maanden te zitten. Spannend vond ik het niet, ik was er namelijk vrij zeker van dat het een top avontuur zou worden en dat ik vanzelf wel wat leuke vrienden zou maken. Inmiddels ben ik al een aantal weken in Spanje en kan ik wel zeggen dat dat is gelukt. Ik woon in een super leuk huis waar ik met alle liefde ben ontvangen. Natuurlijk moest ik de eerste week wel een beetje acclimatiseren, maar aan het eind van de week werd het toch wel tijd om wat te ondernemen: dus heb ik mijn sociale genen even geactiveerd ;) Ik loop vaak langs de boulevard en had daar al eerder een flink aantal jongeren van rond de twintig zien lopen.

Na een paar keer heen en weer lopen had ik mijn slachtoffers gevonden: ik zag een groepje staan en vroeg aan hen of ik mocht aansluiten omdat ik hier nieuw was en nog niet veel mensen kende. Zij lieten me toen er wel bij, maar het bleef een beetje raar. Na een tijdje viel die groep uit elkaar en toen kwam ik bij een bar waar heel veel jongeren zaten. Daar probeerde ik toen dus maar aansluiting te vinden en die vond ik uiteindelijk bij twee jongens uit Denenmarken en twee meiden uit Argentinië. En zo heb ik dus mijn eerste vrienden hier gemaakt. Daarna heb ik nog hele leuke vrienden gemaakt bij de taalcursus, de ontmoetingsdag van JongLeren.es en de trips die ik heb gedaan via MSE (Malaga South Experiences).

De taal leren

Als je naar een ander land gaat voor zo’n lange tijd dan moet je eigenlijk wel proberen om de taal te leren. En Spaans is natuurlijk ook een wereldtaal dus dat is altijd leuk om te kunnen spreken. Zelf gebruik ik twee apps om Spaans te leren: de welbekende Duolingo en daarnaast had ik een andere app gevonden: Spanish LinDuo. Ik gebruik nog steeds het meest Duolingo maar de andere app is ook wel handig. Bij Duolingo moet je wel altijd het eerste stukje een beetje een goed begin maken. Ik heb tot niveau 3 gedaan en daarna gewoon lekker snel door naar de volgende dingen want daar ga je meestal het belangrijkste leren. En dan natuurlijk de vorige dingen wel blijven herhalen.

Toen ik in Spanje ongeveer twee weken was kreeg ik ook een mail van JongLeren.es of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan taalcursus. Dat vond ik natuurlijk een goed idee, en mijn nieuwe huisgenoot ging er ook heen. In die week heb ik aardig veel nieuwe dingen geleerd die fijn zijn voor de basis. In die taalcursus zaten we met zes mensen: allemaal Nederlanders. En ik en mijn huisgenoot konden het al snel goed vinden met twee anderen van de taalcursus: een jongen en een meisje. Daar gaan we in onze tijd in Spanje veel mee om.

Het bedrijf

Ik loop stage bij een super leuk bedrijf. In het kort het is een bedrijf dat een check-in app heeft gemaakt voor hotels, hostels, b&b en nog veel meer. Het is een klein maar fijn bedrijf. In het bedrijf zitten een paar mensen die Engels kunnen: de baas, iemand van communicatie en nog andere collega. De rest kan of geen Engels of echt een heel klein beetje. Dat vind ik eigenlijk wel fijn want zo leer ik sneller Spaans spreken.

Bij het bedrijf hadden ze als eerst alleen niet heel veel voor mij te doen want door corona wouden veel mensen die bij het bedrijf werken thuis blijven, ze vonden het namelijk wel fijn om lekker thuis te werken. Voor mij was dat natuurlijk minder fijn want ik zou aan hun nieuwe website werken en daarvoor had ik het IT team nodig: die mensen die dus lekker thuis zitten. Dus ben ik eerst voor het andere bedrijf die ze hebben (een keukenbedrijf) de website gaan vertalen, omdat ze ook een aantal Nederlandse klanten hebben. Maar als iedereen weer terug op kantoor is van de IT mag ik beginnen aan de nieuwe website van de check-in app. Daar heb ik zin in!

Fuengirola

Fuengirola is een badplaats aan de Costa del Sol in de provincie Malaga in Zuid-Spanje. Het is een vrij toeristische plaats met een lang strand en daaraan een lange boulevard. Je kan er leuk uit gaan: aan de boulevard zitten veel leuke tentjes, kroegen, clubs en meer. Genoeg te doen dus, ik vermaak me wel hier!