Online stage in Spanje – Roxy

Online stage in Spanje – Roxy

Mijn naam is Roxy Kraan en ik ben 17 jaar oud. Ik studeer Media en Communicatie op het Nimeto in Utrecht. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn versnelde mbo-opleiding. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en veel nieuwe dingen te leren en mee te maken, daarom het idee stage in het buitenland. Dit is namelijk al jaren een grote droom van mij. Vanaf het moment dat ik wist dat mijn opleiding dit aanbood ben ik me erin gaan verdiepen. Want wie wilt nou niet een onvergetelijke ervaring in het buitenland?

Stage in het buitenland

Zoals ik al zei, is een stage in het buitenland al jarenlang een grote droom van mij. Ik ben een erg zelfstandig persoon dus vijf maanden in mijn eentje in een vreemd land wonen zou voor mij geen probleem zijn. Ik denk dat mijn ouders het spannender vinden dan ik zelf. Ik heb namelijk totaal geen van last van heimwee en ben een ondernemend persoon. Ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen en uitdagingen, dat is ook mijn doel in het leven. Als je altijd maar in je veilige zone blijft, kom je nergens. Daarom is een stage in het buitenland een unieke kans. Die kans pak ik met beide handen aan.

Málaga

Maar waarom wil ik nou per sé naar Málaga? Buiten het feit dat Málaga een heerlijke temperatuur heeft in de winterperiode, lijkt het mij ook een topervaring om in Spanje te wonen en werken. Het is een nieuwe uitdaging die eng kan lijken, maar zeker onvergetelijk is. Je leert namelijk een nieuwe cultuur, plek en mensen kennen.

Ook denk ik dat je heel anders naar een stad gaat kijken als je er in je eentje bent dan wanneer je er een weekje met je ouders heen gaat op vakantie. Wat mij nog enthousiaster maakt is alle goede verhalen die ik hoor van de mensen om mij heen over Málaga. Hoe meer verhalen ik hoor en lees, des te meer ik er heen wil. Sommigen mensen zeggen zelfs dat Málaga het nieuwe Barcelona is en dat het één van de hipste bestemmingen in Europa is geworden. Veelbelovend dus!

Covid-19

Helaas viel mijn droom in duigen door corona en hier baal ik ook echt van. Ik heb hier jaren naar uitgekeken en het is binnen no time afgelast. Mijn school heeft namelijk besloten dat ik met code oranje geen stage in het buitenland mag lopen. Als het geel wordt mag dit uiteraard wel weer, maar wanneer dit gebeurt is nog de vraag. Het kan een week duren maar ook twee of drie maanden. Gelukkig mag ik wel online stage lopen bij Jongleren.es wat super fijn is! Ik kan bijna evenveel werk verrichten digitaal als in Spanje.

Het enige wat ik nu kan doen is hopen op code geel en een leuke en leerzame tijd van mijn online stage maken. En wie weet kan ik toch nog mijn droom over een paar weken laten uitkomen. Want de aanhouder die wint!