Nieuwe stage zoeken – Laura

Nieuwe stage zoeken – Laura

Hola, Soy Laura!

Ik volg de studie E-commerce, Marketing & Sales aan de hogeschool Tio in Utrecht. Voor mijn tweedejaars stage besloot ik mijn koffers te pakken en richting Spanje te vertrekken. Dit was alleen niet zo snel geregeld als ik verwacht had, veel sollicitatiebrieven later heb ik uiteindelijk besloten JongLeren in te schakelen.

Binnen enkele dagen had ik een stageplaats bij een wellbeing retreat. Vol goede moed en vele tranen verder was het eindelijk zover, ik stapte op het vliegtuig op weg naar een nieuw avontuur. Eenmaal in Spanje aangekomen waren al mijn zorgen vergeten en voelde het als een lange vakantie met veel zon.

Niet zoals verwacht

Aantal dagen later was het zover mijn eerste stage dag. Deze dag was heel erg anders dan verwacht. De volgende ochtend kwam al direct het besef dat ik hier niet gelukkig zou zijn en mijn stageperiode daardoor niet met plezier uit zou voeren. De natuurlijke omgeving en rustige ambiance van het wellbeing retreat was niet voor mij weggelegd. Aantal telefoontjes later en met goed advies van JongLeren heb ik besloten mijn stage per direct te beëindigen. Dit was voor mij een lastige maar wel de beste keuze die ik gemaakt heb.

Opnieuw zoeken

Joost en Joyce zijn voor mij direct weer aan de slag gegaan om een nieuwe stage te vinden. Dezelfde dag nog belde Joyce mij over een bedrijf in outdoor furniture in San Pedro. Ik was onder de indruk van het bedrijf en wilde graag langsgaan. Diezelfde dag nog ben ik op sollicitatiegesprek geweest en is mijn nieuwe stageplek geregeld.

Nu 2 weken later heb ik het erg naar mijn zin en ben ik omringd door gezellige collega’s. Ik ben blij met de overstap die ik gemaakt heb en de kans die ik aangeboden heb gekregen. Ik kijk er naar uit om de komende 10 weken mijn stagebedrijf te zien veranderen, een leerzame ervaring op te doen en mijn inbreng hierbij te leveren.

Als laatste wil ik nog Joost en Joyce bedanken voor alle moeite die zij voor mij doen en de hulp die zij mij aanbieden, ik ben hier zeker erg blij mee!

Saludos, Laura