Marit in Málaga bij het Rode Kruis

Marit in Málaga bij het Rode Kruis

Vrijdag 10 september, daar zitten we dan, eindelijk in het vliegtuig naar Málaga in Spanje. Op naar een stage om niet te vergeten, een nieuwe uitdaging, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe cultuur.

Op avontuur

Ik ben samen met een klasgenoot/vriendin dit avontuur aangegaan, wij doen de opleiding maatschappelijke zorg en gaan stage lopen bij Cruz Roja (Het rode kruis). Cruz Roja heeft in Málaga twee opvang centra voor vluchtelingen die uit verschillende landen hier naar toe zijn gekomen voor veiligheid en beter werk. De meeste vluchtelingen komen uit; het Sahara gebied van Afrika, Marokko en Algerije en spreken dus geen Spaans en vaak ook geen Engels. Onze werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:00 dus er is gelukkig nog genoeg tijd om de omgeving te verkennen en om lekker te chillen op het strand.

Hoofd leegmaken

De eerste week moest ik erg wennen aan de manier van communiceren, je moet veel met handen en voeten doen en af en toe pak ik Google translate er bij. ’S morgens help ik bij het ontbijt, daarna mag ik zelf ontbijten. Ook dit is wennen, ontbijten om 11 uur, lunch om 14:30 uur en avond eten om 21:00 uur. Na mijn eigen ontbijt ga ik een activiteit doen met vluchtelingen, bijv. voetballen met de jongens of bijv. knutselen met de kinderen. Iedereen waardeert het zo dat je iets leuks met ze wilt doen, ze zitten namelijk elke dag in het gebouw op hun telefoon. Dus het is juist goed om een keer wat te gaan doen, zo blijven ze toch in beweging en kunnen ze hun hoofd even leegmaken.

Positief

Ik zit in middels al weer in de 3de stageweek en weet al meer woordjes dus het communiceren gaat makkelijker, ook leer ik de vluchtelingen steeds beter kennen en onthoud ik de namen. Sommige jongens hebben ook al verteld waar ze vandaan komen en hoe ze de reis hebben gemaakt. Heftige verhalen kan ik je vertellen.
Joost en Jackie zijn ook langs geweest om te kijken hoe wij het vinden op stage, maar ook om te kijken of het bedrijf tevreden is met ons. Gelukkig is dit vanuit beide partijen positief. De weken vliegen voorbij en ik wil zeker nog niet naar huis! Op naar nog meer geslaagde weken en zonnige Spaanse dagen.

Ik ben hier pas drie weken maar ik ben nu al een ervaring rijker en ik kan dit zeker iedereen aanraden.

Hasta la vista amigos
Saludos Marit