Dare to dream – Job

Dare to dream – Job

Hi ik ben Job en ik kom oorspronkelijk uit Houten, een dorp in een provincie Utrecht. Ik volg sinds 2018 de opleiding E-Commerce, Marketing en Sales op Hogeschool TIO in Utrecht. Momenteel loop ik stage in Malaga als Marketing & Communicatie medewerker bij een taalschool. Ik vertel jullie in deze blog mee over mijn stage, maar laten we eerst maar beginnen bij het begin.

Fascinerend

Spanje fascineerde mij al toen ik al heel klein was, ik vond voornamelijk de cultuur, de manier van leven, maar ook de taal erg interessant. Ik begon altijd Spaanstalige liedjes op Youtube op te zoeken en de woorden op te schrijven die ik niet wist en deze te leren. Ik was zo erg enthousiast dat ik voor mijn eerste salaris een boek in het Spaans kocht op A1 niveau.

Mijn obsessie werd nog groter doordat ik op het MBO het vak Spaans kreeg en veel meer leerde over de geschiedenis van het land en ook de taal natuurlijk. Ik kreeg hier zoveel energie van dat ik een droom heb ontwikkeld en deze luidt: : “In Spanje gaan werken en wonen en als ik het leuk vind, gaan integreren in het land”. Deze droom is dan ook (deels) uitgekomen.

Mijn stage

Ik loop stage bij een taalschool in Spain, het is een school voor (toekomstige) Engels docenten gevestigd in Malaga. Zij bieden verschillende cursussen aan waarbij je een lerarenbevoegdheid kan halen en overal te wereld kan lesgeven. Ik werk op de afdeling Marketing & Communicatie. Zo ben ik verantwoordelijk voor het bouwen van een nieuwe website en deze zo hoog mogelijk in de Google zoekresultaten te laten komen. Dit is voor mij een leuke nieuwe uitdaging!

Ik voel mij helemaal thuis op mijn stage, maar ook in Málaga. Het is namelijk een prachtige stad, de mooie stranden, het lekkere eten en natuurlijk de mensen zijn enorm aardig. Ze worden helemaal blij als een buitenlander Spaans begint te praten en te spreken. Zo sprak een oma mij in het Spaans aan; “Que hora es” en ik antwoordde in het Spaans terug en had vervolgens een “koetjes en kalfjes gesprek, uiteindelijk vertelde ik dat ik uit Nederland kwam en ze reageerde heel erg positief en vond dat ik goed Spaans kon spreken.

Dare to dream

Het enige waar ik aan moest wennen, is dat ik in Nederland samenwoon en dat ik nu in een appartement met meerdere hele leuke huisgenoten zit. Dat was voor mij in het begin wel even moeilijk, maar inmiddels ben ik er helemaal aangewend.

Heb jij ook een droom of wil jij ook graag in het buitenland stage lopen. Doe het gewoon het is erg goed voor je ontwikkeling, maar ook voor de ervaring.

Mijn motto is altijd: “Dare to dream”.