Assistent Front Office-manager in Marbella – Danique

Assistent Front Office-manager in Marbella – Danique

Hola holaa,

Vandaag (25 september 2018) is het alweer een aantal weken geleden dat ik terugkwam uit het mooie en zonnige Marbella en nog steeds wil ik terug!

Stage zoeken

Afgelopen zomer ben ik voor 3 maanden stage in Marbella geweest, alhoewel ik daar een jaar terug ook ben geweest voor mijn stage, was het vinden van een goede en leuke stageplek moeilijker dan verwacht. Na veel zelf mailen en wachten op het krijgen van (geen) antwoord had ik dan toch maar een stagebemiddelingsbureau ingeschakeld.

Ik kende JongLeren.es van mijn voorgaande jaar in Marbella, zij hadden een meisje last-minute aan een stageplek weten te helpen bij het bedrijf waar ik op dat moment stage liep. Ze kwamen op mij over als een warm bedrijf dat erg betrokken was bij hun studenten. Ze kwamen ze opzoeken en hielden regelmatig contact om te kijken of alles goed was. Vandaar dat mijn keuze al snel op dit bedrijf viel.

Na het opsturen van mijn CV en sollicitatiebrief, werd ik gelijk gecontacteerd om een Skype-gesprek in te plannen, hier maakte ik kennis met Joost. Hij legde uit hoe ze te werk gaan en ik mocht mijn wensen en voorkeuren aangeven. Toen ik uiteindelijk akkoord ging, werd alles op alles gezet om een passende stageplek te vinden. Regelmatig ontving ik een berichtje met nieuwe opties en de voortgang van lopende zaken. Uiteindelijk, na wat struggles en lang wachten, heeft JongLeren.es mij toch aan een super stageplek kunnen helpen.

Stageplek

Ik ben terecht gekomen in een prachtig hotel in Mijas Costa, waar ik werkzaam was als Assistent Front Office-manager. Het is een kleinschalig hotel en heeft 40 kamers (in verschillende categorieën), 4 penthouses en ook 14 studio’s in het bijgebouw. Alle gasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten die het hotel biedt; restaurant, Martini cocktail lounge, bar bij het zwembad, binnen en buitenzwembad, zonnebanken, schoonheidssalon, fitness en boetiek. Bovendien biedt het hotel ook ruimte voor bruiloften en andere feesten. In het restaurant is bijna elke avond diner met livemuziek of een speciale showavond. Ook op zondagen organiseren ze de bekende ‘Sunday lunch’ en ‘Poolparty’.

Het doel van mijn stage was om een managementfunctie te vervullen in een bedrijf dat betrekking had met mijn opleiding hotel- en evenementen management, zodat ik meer ervaring kon opdoen.

In de afgelopen weken was ik op veel verschillende fronten binnen het bedrijf actief, wat betekent dat ik ook op veel verschillende werkgebieden ervaring heb opgedaan. Denk aan frontoffice, backoffice en evenementen. Hierdoor is mijn ervaring in de horecasector enorm uitgebreid.

Taken

Naast de standaard receptionele taken zoals: informeren van de gasten, klachten oplossen, reserveringen maken voor hotel-, restaurant- en VIP-ligbedden (zowel per telefoon als per e-mail), e-mails beantwoorden en check-ins / check-outs, hielp ik Janet, mijn stagebegeleidster, om bruiloften te organiseren en hielp ik de keuken ook met verschillende taken. Last but not least had ik veel contact met externe partijen. We hebben restaurants en excursies geboekt voor onze gasten, we belden taxi’s of huurden een auto voor hen. Ook hadden we contact met de lokale politie, artsen en de Guardia Civil. Als er iets gebeurde, moesten we deze mensen informeren. Tijdens mijn 13 weken stage heb ik van alles meegemaakt, van stroomstoring tot inbraak en een uit de hand gelopen bruiloft, alles is aan bod gekomen.

Gedurende mijn stage dagen heb ik nog veel contact gehad met JongLeren.es, ze kwamen langs en we hadden contact via Whatsapp, ze organiseerde meetings met studenten uit de omgeving en zorgden voor het onderlinge contact tussen ons. Kortom ze waren erg betrokken en deden hun best om mijn stageperiode goed te laten verlopen. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze voor dit stagebemiddelingsbureau.

Geweldige tijd

Ik heb een geweldige tijd gehad bij het hotel, ik heb eindelijk ervaren hoe ik theoretische vakken in de praktijk kan toepassen en ik heb ook veel andere nuttige dingen geleerd. De omgeving was geweldig. Er was veel diversiteit en ik mocht vaak met mijn eigen bijdrage komen, waardoor ik me heel nuttig voelde. Mijn collega’s waren blij met mijn toewijding en nieuwsgierigheid, dit heeft me in het hoogseizoen enorm geholpen. Het klikte heel goed en we hebben een leuke tijd samen gehad. Er was geen saai moment en ik heb veel geleerd.

Ik ben weer een mooie ervaring rijker! Muchas gracias por la buena experiencia!

Danique